Trevligt
uppträdande belönas

Tävlingar var fordom ett populärt inslag i ICA-tidningen, Praktiskt Butiksarbetes föregångare. Här ett sätt att motivera den yngre butikspersonalen att inte vara så butter.

ICA-tidningens roliga trivseltävling ”Le och femman kan bli din” går vidare. Återigen kommer 20 ungdomar i ICA-affärer över hela landet att belönas med en uppmuntringsfemma för trevligt uppträdande bakom disken. Förra gången hade du chans att vinna femman om du med ett leende hälsade kunden vid namn när hon kom in i affären. Den här gången har du chansen när du ger kunden pengar tillbaka. På samma dag och vid nästan samma klockslag delas 20 femmor ut till dem som när de ger pengar tillbaka räknar upp dem i kundens hand – och avslutar med ett leende och ”Varsågod”. Att kunden får rätt tillbaka gör henne säkert glad -men ett smittande leende som hos grabben ovan [åsyftar ett foto på en munter pojke i slips och vit rock] gör henne ännu gladare var så säker!

Ett glatt leende smittar av sig och skapar gott humör. För en nedstämd kund är ett glatt leende lika uppiggande som en glimt av vårsolen. Och inte minst – hur glad blir du inte själv av det där lilla leendet?

Förutom premiefemman, som utdelas direkt i affären, kommer en liten minnessak att lottas ut bland de tjugu vinnarna, som kan vara bosatta var som helst i Sverige.
Namnen på vinnarna kommer publiceras så småningom i ICA-tidningen.

Lycka till i ICA-tidningens lilla trivseltävling.

Le och femman kan bli din!

Ur ICA-tidningen 1954:5

ICA-tidningen, nr 1, februari 1941, framsida.

Deponent: ICA AB

Arkivbildare: ICA Förlaget AB

Motiv-ID: DA1900-7283-ICA003019

Fotograf: Okänd

Tidpunkt år från: 1941-02-01

Tidpunkt år till: 1941-02-01

Sökord: Tidningar

Bildtext: ICA-tidningen, nr 1, februari 1941, framsida.

Beskrivning: ICA-tidningen, nr 1, februari 1941, framsida. ICA-butiksbiträde bakom disken. Det allra första numret av tidningen.