Rå chokladmousse.
Recepten
Raw
food
»Ännu ett exempel på en trend som vi ser mer av i dag, rawfood – med mycket grönt, nötter och frön och där inget upphettas över 42°C. På den här tiden kom influenserna från Kalifornien i USA och det är fortfarande där som rawfood utvecklas mest i dag.«
4 port
–
Rå chokladmousse
- ½ dl urkärnade dadlar
- ½ dl vatten
- 2 msk honung
- 2 avokador, viktigt att de är perfekt mogna
- ½ dl kakao (gärna rå)
Russin- och nötrutor
- 3 dl valnötter
- 2 dl russin
- 2 msk kakao (gärna rå)
- 1 msk
- 1 dl sesamfrön
- 1 krm flingsalt
Beredning rå chokladmousse
- Mixa dadlarna med vatten och honung slätt.
- Tillsätt de urkärnade och urgröpta avokadorna och kakaon. Mixa slätt.
- Passionsfrukt eller hallon är gott till.
Beredning russin- och nötter
- Mixa valnötter, russin, kakao och vatten till en smet i matberedare eller med stavmixer.
- Kavla ut smeten mellan två bakplåtspapper (eller rulla bollar).
- Skär i bitar och vänd dem i sesamfrön blandat med lätt krossat flingsalt.
Ur tidningen Buffé nr 3, 2011