Raw
food

»Ännu ett exempel på en trend som vi ser mer av i dag, rawfood – med mycket grönt, nötter och frön och där inget upphettas över 42°C. På den här tiden kom influenserna från Kalifornien i USA och det är fortfarande där som rawfood utvecklas mest i dag.«

Rå chokladmousse garnerad med passionsfrukt och granatäpple.

Motiv-ID: RÅ CHOKLADMOUSSEICA_1997-2017_011

Fotograf: Klas Sjöberg

Tidpunkt: 2017

Bildtext: Rå chokladmousse garnerad med passionsfrukt och granatäpple.

4 port

Rå chokladmousse

  • ½ dl urkärnade dadlar
  • ½ dl vatten
  • 2 msk honung
  • 2 avokador, viktigt att de är perfekt mogna
  • ½ dl kakao (gärna rå)

Russin- och nötrutor

  • 3 dl valnötter
  • 2 dl russin
  • 2 msk kakao (gärna rå)
  • 1 msk
  • 1 dl sesamfrön
  • 1 krm flingsalt

 

Beredning rå chokladmousse

  1. Mixa dadlarna med vatten och honung slätt.
  2. Tillsätt de urkärnade och urgröpta avokadorna och kakaon. Mixa slätt.
  3. Passionsfrukt eller hallon är gott till.

Beredning russin- och nötter

  1. Mixa valnötter, russin, kakao och vatten till en smet i matberedare eller med stavmixer.
  2. Kavla ut smeten mellan två bakplåtspapper (eller rulla bollar).
  3. Skär i bitar och vänd dem i sesamfrön blandat med lätt krossat flingsalt.

 

Ur tidningen Buffé nr 3, 2011

Russin- och nötrutor.

Motiv-ID: russin-och-ntrutorica_1997-2017_015

Fotograf: Klas Sjöberg

Tidpunkt: 2017

Bildtext: Russin- och nötrutor.