Recepten
Buljongkokta revben
med frittatasnibbar
»ICA satsade stort på grillat under början av 2000-talet och har fortsatt att göra det. Att grilla revben tar vanligen ganska lång tid, men om man buljongkokar dem före behöver de bara en kort stund på grillen. En frittata till blir gott, lägg i det ni gillar eller har hemma.«
4 port
–
1 ¼–1 ½ kg tjocka revbensspjäll
ca 1 ½ liter buljong
Grillolja
- 2 msk soja
- 1 msk olja
- 1/2 dl finhackade örter
- (gärna timjan)
- 2 msk mango chutney
Sallad
- 1 kruka ruccolasallad
- 2 vitlöksklyftor
- 4 tomater
- 1 tsk vinäger
- 2 msk olivolja
- 1/2 tsk strösocker
- 1 tsk salt
- 1 krm svartpeppar
Frittata
- 6 ägg
- 3 dl matlagningsyoghurt
- 2 rödlökar
- 1 dl oliver
- 1 tsk salt
- 1 krm svartpeppar
- 2 dl riven lagrad ost, gärna Västerbotten
- 1 dl löst packade basilikablad
- 1 msk matfett
Beredning revben:
- Koka spjället sakta i buljong i ca 1 timme – eller till dess att köttet släpper lätt från en gaffel som sticks i. Skumma av.
- Ta upp spjället och låt rinna av. Skär det i bitar.
- Blanda samman alla ingredienser till grilloljan. Pensla bitarna med detta.
- Grilla spjällen i 6–8 minuter på vardera sida.
Buljongkokta revben innehåller inte gluten, mjölk eller ägg
Beredning frittata:
- Skölj, hacka eller klipp salladen i mindre bitar. Ta undan några vackra blad att garnera med.
- Skala och finhacka löken. Tärna tomaterna. Blanda samman allt i en skål.
- Tillsätt vinäger, olja, strösocker, salt och peppar. Rör om.
- Vispa samman ägg och yoghurt. Skala och skiva löken. Halvera oliverna.
- Blanda samman alla ingredienser i en bunke och krydda. Häll smeten i en stekpanna med varmt matfett.
- Grädda tills frittatan stelnat helt, vänd en gång och ge den lite färg på undersidan. Skär i snibbar.
Frittatasnibbar innehåller inte gluten. Mjölk och ägg ingår. Salladen innehåller inte gluten, mjölk eller ägg.
Ut tidningen Buffé nr, 2002