Gerd Blomster
– fru ICA

ICA Kontakten nr 1, 1966, framsida med Gerd Blomster, fru...

Deponent: ICA AB

Arkivbildare: ICA Förlaget AB

Motiv-ID: DA1900-7658-ICA003244

Fotograf: Okänd

Tidpunkt år från: 1966-01-01

Tidpunkt år till: 1966-01-01

Sökord: Tidningar

Bildtext: ICA Kontakten nr 1, 1966, framsida med Gerd Blomster, fru ICA.

Beskrivning: Framsida till ICA Kontakten nr 1/1966. Gerd Blomster, lanserad som fru ICA i samband med kampanjen för det nya ICA-märket och ICA-kassen. Hon symboliserar den nöjda ICA-kunden.

Säkert har du lärt känna den unga damen på bilden. Hon är en av ICA-butikernas trognaste medhjälpare, trots att hon aldrig sålt någonting i någon butik. Hon är nämligen symbolen för den nöjda ICA-kunden. Det är henne miljoner ICA kunder symboliserar sig med och inspireras av då de ser hennes charmiga leende i annonserna. Unga fru ICA, som hon kallas har blivit ett begrepp i samband med ICA-märket.

Vem är hon i det verkliga livet? ICA-kontakten gjorde en visit hos henne för att söka förmedla något mer än en fotografisk avbildning till våra läsare. Unga fru ICA 1966 heter i verkligheten Gerd Blomster. Hon bor långt ute på Tyresö, nära tre mil sydost om Stockholm. Det är mycket naturskönt här högt uppe på de skogsklädda åsarna runt den vackra Erstaviken.

– Jag arbetar som fotomodell, mannekäng och även som värdinna vid diverse mottagningar. Detta brukar vara tre–fyra dagar i veckan. Resten av tiden ägnar jag åt vårt hem. Min hobby är att vara ute i naturen. Praktiskt taget varje dag går jag nu långa promenader i dessa underbara omgivningar och dessutom idkar jag motionsgymnastik.

– Hur ser Ni på husmors möjligheter att sköta ett hem idag särskilt vad gäller matsidan?

– I stort sett har vi gått över till storköp. Vi handlar mycket på en gång och har nu tillgång till mycket goda frys- och kylutrymmen. När man ser hur både lägenheter och villor nu utrustas på ett helt annat sätt än tidigare med bland annat frys och kyl så tror jag på större aktivitet för storköp i framtiden.

– Några matspecialiteter?

– Piffiga smårätter och i övrigt mycket grillad mat med mängder av sallad, vilket blir både enkelt och välsmakande.

– Och nästa uppdrag för ICA?

– Det blir fotografering för annonser och affischer för ICA FÄRDIGA MAT. I sommar kommer jag också att synas på en speciell sommaraffisch med fritidsmotiv.

Ur ICA-kontakten 1966:1

Urval och kommentar: Edward Blom