Recepten
Bön-
burgare
»70-talet hade en stark vegetarisk våg med sina hippies och sin flower power, och man försökte ofta göra varianter av kötträtter med grönsakerna – som leverpastej och köttbullar. I dag ser det ungefär likadant ut igen, det här är mat man hittar i frysdisken nu!«
6 port
–
- 2 dl kokta sojabönor
- 2 dl kokta vita bönor
- 1 knippa persilja
- 1 stor gul lök
- 2 tsk Plantaforce
- (vegetabilisk buljong)
- 1 tsk mejram
- ½ tsk dragon
- ¼ dl bovetemjöl
- 1 dl tunn grädde
- olja till stekning
Beredning
- Mal bönorna på köttkvarn med de övriga ingredienserna. Tillsätt bovetemjölet och grädden sist.
- Forma till burgare och stek dem i olja 2 minuter på varje sida.
- Serveras med kokta morötter.
Ur boken Ät vegetariskt, 1978