Bön-
burgare

»70-talet hade en stark vegetarisk våg med sina hippies och sin flower power, och man försökte ofta göra varianter av kötträtter med grönsakerna – som leverpastej och köttbullar. I dag ser det ungefär likadant ut igen, det här är mat man hittar i frysdisken nu!«

70-talets bönburgare är heta igen. Receptet föreslår kokta morötter som...

Motiv-ID: ica_mat019

Fotograf: Klas Sjöberg

Bildtext: 70-talets bönburgare är heta igen. Receptet föreslår kokta morötter som tillbehör, men här serveras de med potatis och lingon.

6 port

  • 2 dl kokta sojabönor
  • 2 dl kokta vita bönor
  • 1 knippa persilja
  • 1 stor gul lök
  • 2 tsk Plantaforce
  • (vegetabilisk buljong)
  • 1 tsk mejram
  • ½ tsk dragon
  • ¼ dl bovetemjöl
  • 1 dl tunn grädde
  • olja till stekning

Beredning

  1. Mal bönorna på köttkvarn med de övriga ingredienserna. Tillsätt bovetemjölet och grädden sist.
  1. Forma till burgare och stek dem i olja 2 minuter på varje sida.
  1. Serveras med kokta morötter.

 

Ur boken Ät vegetariskt, 1978