Världsberömd
ICA-almanacka

ICA-almanackan blev tidigt en institution i de svenska hemmen och torde väl vara Sveriges populäraste köksinredningsdetalj. Att den även kan nyttjas utomlands som lärobok i svenska språket och realia torde vara mindre känt, dock anlände följande brev till ICAs huvudkontor i Solna år 1999.

11/11/99

Att’n: Almanackans Redaktör
ICA-koncernen
170 85 SOLNA
SWEDEN

Hälsningar från USAs delstaten Oklahoma!

Vi är en liten studiecirkel av det svenska språket som har haft goda nyttja och nöje av ICAs almanacka i flera år. Vi lär oss mycket om Sverige och intressanta dagar så väl som allt som står på varje månads baksida. Vi skulle vilja fråga om vi kunde köpa fem eller sex styck av år 2000-kalendern direkt från ICA? Vi skulle vilja betala.

Vi är fem i gruppen med en språklärarinna. Alla har släkt i Sverige, har rest ofta till Sverige, eller håller kontakt med svenskar. Lärarinnan är från i Härnösand och är en erfaren språklärare i svenska, spanska, franska och tyska. Ett par i gruppen är nästan nybörjare i svenska. Men vi trivs tillsammans och har gemensamt intresse i allt svenskt.

ICA står högt i vår aktning på grund av den alltid intressanta almanackan, en sak som vi glömmer inte när vi skrivet till våra bekanta i Sverige. Det gör det mera intressanta för oss också när vi är på besök i Sverige och handla i ICA affärer.

Tack i framgång för att vi få höra från Er!

Keith Leafdale
(som representant för gruppen)