Fisk-
aladåb
»Jag förväntar mig att aladåber blir populära igen, speciellt efter att ha smakat den här. Den var riktigt god med sina rena smaker! Jag ändrade lite i receptet och använde inte samma fiskspad, gelén hade blivit grumlig då.«
»Jag förväntar mig att aladåber blir populära igen, speciellt efter att ha smakat den här. Den var riktigt god med sina rena smaker! Jag ändrade lite i receptet och använde inte samma fiskspad, gelén hade blivit grumlig då.«
8 port
–
Beredning: Denna rätt gör man dagen före. Man kan ta nästan vilken fisk som helst och gärna blanda flera sorter. Beräkna omkring 1 1/2 kg fisk för 8 port.
Rensa fisken och koka den i ett gott spad. Låt fisken kallna och dela den i bitar.
Gör ett fiskgelé av spadet och lägg ner fisken i formen varvat med hårdkokt ägg eller räkor och garnera med dill eller persilja.
Som sås passar skarpsås eller majonnäs bra och man serverar gärna kokt potatis till rätten.
Ur ICA-kuriren nr 17, 1947