Papaya-
mousse

»Tropiska frukter blev riktigt populära vid den här tiden. Men det jag ställer mig frågande till är varför man hade marshmallows i, på grund av det blev det inte den där luftiga moussekänslan och det smakade mer godis. Men det fungerade ihop ändå.«

Får det lov och vara lite sötsegt mousse med tropiska...

Motiv-ID: ica_mat020

Fotograf: Klas Sjöberg

Bildtext: Får det lov och vara lite sötsegt mousse med tropiska smaker?

4 port

  • 16 stora marshmallows (ca 200 g)
  • 4 msk vatten
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 mogen papaya, urkärnad

Beredning:

  1. Smält marshmallows med vattnet i en kastrull, under omrörning. Låt det svalna.
  1. Tillsätt det mosade fruktköttet av papayan. Vispa grädden med lite socker. Blanda ner den och ställ moussen i kylen någon timme. Moussen kan också frysas, men bör tas ut ur frysen en halvtimme innan den serveras.

Notering. Marshmallows, som ersätter ägg, ger en konsistens som är en aning seg.

 

Ur ICA Förlagets Glad i mat nr 4, 1985.