Fisk-
aladåb

»Jag förväntar mig att aladåber blir populära igen, speciellt efter att ha smakat den här. Den var riktigt god med sina rena smaker! Jag ändrade lite i receptet och använde inte samma fiskspad, gelén hade blivit grumlig då.«

Motiv-ID: RECEPT-fiskaladåb

Fotograf: Klas Sjöberg

Tidpunkt: 2017

Beskrivning: Fiskaladåb. Recept ur ICAHUNDRA nr 2, hämtat från Ica-kuriren nr 17, 1947.

8 port

  • 1/2 kg fisk
  • gott spad
  • ägg
  • dill eller persilja
  • majonnäs
  • potatis

Beredning: Denna rätt gör man dagen före. Man kan ta nästan vilken fisk som helst och gärna blanda flera sorter. Beräkna omkring 1 1/2 kg fisk för 8 port.

Rensa fisken och koka den i ett gott spad. Låt fisken kallna och dela den i bitar.

Gör ett fiskgelé av spadet och lägg ner fisken i formen varvat med hårdkokt ägg eller räkor och garnera med dill eller persilja.

Som sås passar skarpsås eller majonnäs bra och man serverar gärna kokt potatis till rätten.

 

Ur ICA-kuriren nr 17, 1947